VW Classics embleem

Over VW Classics

Luchtgekoelde Volkswagens VW Classics is een gespecialiseerd bedrijf in luchtgekoelde Volkswagens. Met name de Volkswagen kever en de Karmann Ghia hebben we onder onze hoede. We zijn ontstaan door de enorme vraag naar goede klassieke Volkswagens. Maar meestal hing aan deze auto's een fiks prijskaartje. Dit kostenplaatje echter ziet er bij VW Classics zéér gunstig uit omdat u waar voor uw geld krijgt. Het zal u dan ook niet verbazen dat kwaliteit bij ons voorop staat.

Reputatie Menig VW-enthousiasteling ondervond in het verleden dat niet elke Volkswagen zijn reputatie waarmaakte; ondeskundige reparaties en gebrek aan onderhoud hebben de levensduur van vele klassiekers bekort. Restauratie was dan af te raden of bijna onmogelijk geworden. VW Classics houdt de reputatie van de Volkswagen echter hoog. Daarvoor hebben we de benodigde kennis in huis en leggen we zowel in binnen- als buitenland belangrijke contacten. Op deze manier kunnen we auto's aanbieden die in een goede staat verkeren en nog vele jaren de Nederlandse wegen kunnen sieren door hun aanwezigheid.

Proef het vrije gevoel met VW Classics: De wind speelt met uw haren, zonnestralen strelen uw hoofd en u proeft het vrije gevoel; niets kan u deren. Rijden in een klassieker als Volkswagen kever cabriolet of Karmann Ghia is een klasse op zich. VW Classics geeft u dat cachet door het charmante van het verleden te combineren met comfort.

De werkplaats Inmiddels is de nieuwe werkplaats een feit. Twee APK -keurmeesters Marco en Jan voeren de reparaties aan de luchtgekoelde Volkswagens snel en professioneel uit. De nieuwbouw is zeer snel gegaan aangezien de winterperiode geen problemen opleverde voor de aannemer. Een prachtig en efficient gebouw is het resultaat. Na jaren van behelpen is onze droom uitgekomen. Een ruimte geheel op maat gemaakt voor het onderhoud en reparaties aan onze klassiekers. Op de foto's kan je een kijkje nemen in de werkplaats. Het balanceren, de- en monteren van banden gebeurt nu op nieuwe apparatuur.

Onderdelen Sinds enkele jaren is VW Classics het grootste verkooppunt van Paruzzi / Westerwind. U kunt bij VW Classics terecht voor alle onderdelen van de VW kever tegen erg scherpe prijzen. Ook voor gebruikte onderdelen kunt U terecht. Tevens krijgt U een deskundig advies over de kwaliteit van de produkten aangezien we al vele jaren hier in de eigen werkplaats gebruik van maken en de leverancier op de hoogte houden van de kwaliteit. Hierdoor worden de onderdelen steeds van hoogwaardiger kwaliteit. Het programma wordt maandelijks uitgebreid; ook wordt het steeds gemakkelijker om onderdelen voor de luchtgekoelde bussen en andere varianten te leveren.

Diverse Volkswagens: Op ons sfeervol ingerichte en verharde terrein bieden we diverse Volkswagens aan, welke op dat moment voorradig zijn. Alleen al het bezichtigen van de aanwezige auto's is een bezoek aan Someren meer dan waard. U vindt er met name Volkswagen kevers uit Nederland en Duitsland en Karmann Ghia's en kever cabriolets uit Californië. Sporadisch treft u aanverwanten aan zoals de type 3 en 4, VW-bus en de klassieke Porsche 912 en 911. Bovendien is de inruil van uw klassieke Volkswagen altijd bespreekbaar.

Topkwaliteit: Met trots melden we u nog dat VW Classics officieel verdeler is van de prima producten van West Coast Metric Inc. (WCM) uit het Amerikaanse Californië. WCM levert VW-onderdelen van topkwaliteit. 60% van alle onderdelen uit hun catalogus is in eigen beheer gemaakt. Het Amerikaanse bedrijf biedt op de zelf gefabriceerde rubber- en kunststofonderdelen levenslange garantie. 30% van de onderdelen wordt geïmporteerd uit Duitsland en zijn originele VW-onderdelen. Een passende spreuk van WCM luidt dan ook: "We are the 'VW Guys'. We own them, restore them, drive them, race them, and show them......for over 25 years now!" (Lorenzo Pearson, president W.C.M.)

Geïnteresseerd? Bent u geïnteresseerd in een klassieker of auto-onderdelen? Kom dan eens langs in Someren en geef uw ogen de kost! U kunt in ieder geval rekenen op een persoonlijke en klantvriendelijke behandeling. Schroom niet en kom met al uw vragen, want we weten waarover we praten!